The Splendid and the Vile: A saga of Churchill, Family and Defiance During the Blitz ljudbok
Språk
Engelska
Uppläst av
Matt Addis
Längd
20h 31min
Utgiven
Utgivare
William Collins
ISBN
9780008274962

The Splendid and the Vile: A saga of Churchill, Family and Defiance During the Blitz

av The Splendid and the Vile: A saga of Churchill, Family and Defiance During the Blitz ljudbok
4.5
Språk
Engelska
Uppläst av
Matt Addis
Längd
20h 31min
Utgiven
Utgivare
William Collins
ISBN
9780008274962

The Splendid and the Vile: A saga of Churchill, Family and Defiance During the Blitz

av Erik Larson
4.5
4.5 5 2

The Splendid and the Vile handlar om Winston Churchill och London under The Blitz, den period som Storbritannien utsattes för bombanfall från tyskarna under andra världskriget.

Adolf Hitler invaderade Nederländerna och Belgien under Winstons Churchills första dag som Storbritanniens premiärminister. Polen och Tjeckoslovakien hade redan fallit, och bara veckor efter var det Dunkirks tur att evakueras. Under de följande tolv månaderna bombade Hitler Storbritannien vid många tillfällen, och 45 000 britter miste livet i bombanfallen.

Boken berättar i detalj om hur Churchill tog sitt ansvar för landet, visade på att Storbritannien var en värdefull allierad i kriget, och lärde de brittiska invånarna att inte vara rädda. Boken handlar om politisk balansgång, men också om de dramer som utspelade sig inom Storbritanniens gränser.

Boken är baserad på dagböcker, originaldokument och rapporter som till alldeles nyligen var hemligstämplade. Med hjälp av detta ger bokens författare Erik Larson ett nytt perspektiv på Londons mörkaste år genom historien, genom att dag för dag följa Churchill, hans fru och barn, och hans cirkel av rådgivare.

The Splendid and the Vile vill flytta lyssnarens perspektiv från dagens politik och visa på sant ledarskap i en tid fylld av skräck och oro, och hur Churchill lyckades hålla både landet och familjen samlad genom alltihop. Författaren Erik Larson står även bakom den bästsäljande boken The Devil in the White City och Dead Wake.

Lyssna på The Splendid and the Vile: A saga of Churchill, Family and Defiance During the Blitz som ljudbok