Gustaf Skördeman är en svensk författare som debuterade år 2020 med boken ”Fjärilseffekten”. Boken blev snabbt en succé och är en psykologisk thriller som utspelar sig i Göteborg.

Gustaf Skördeman är född 1985 och uppvuxen i Halmstad. Han har arbetat som lärare i svenska och historia och har även jobbat som copywriter och redaktör. Skördeman har en filosofie magisterexamen i historia, nordiska språk och litteraturvetenskap från Lunds universitet.

”Fjärilseffekten” är den första boken i en planerad serie om tre böcker. Handlingen kretsar kring huvudpersonen Leo Stark som är psykolog och hypnosterapeut. Efter en traumatisk händelse i barndomen har han utvecklat en förmåga att förändra minnen hos sina patienter. När hans barndomsvän försvinner dras Leo in i en farlig värld av psykisk manipulation och manipulation av minnen. Boken har hyllats för sin spänning och skickliga karaktärsbeskrivning.

Skördeman har även skrivit boken ”Sandslottet” tillsammans med Kalle Lind, som gavs ut 2021. Boken är en ungdomsroman som handlar om den ensamma och mobbade sextonåringen Leo som hittar en ovanlig vän i en sagofigur som han bygger i sand på stranden.

Gustaf Skördemans böcker kännetecknas av spänning, psykologiska insikter och skarpa karaktärsbeskrivningar.