Dan Buthler är en dansk-svensk civilekonom och författare som föddes 1965 i Rønne, Danmark. Han har studerat vid universiteten i Lund och Stockholm och har specialiserat sig på marknadsföring och internet. Han har arbetat som affärsutvecklare för internet på Dagens Nyheter och har också varit konsult och egenföretagare.

Buthler debuterade som författare 2007 med spänningsromanen “mord.net”, som han skrev tillsammans med Dag Öhrlund. Boken handlar om kommissarie Jacob Colt som löser brott relaterade till problem som den moderna människan ställs inför. “Hollywood Gang Productions” köpte filmrättigheterna till “mord.net” under 2009.

Tillsammans med Öhrlund har Buthler skrivit flera andra böcker i Jacob Colt-serien, inklusive “En nästan vanlig man” (2008), “Förlåt min vrede” (2009), “Grannen” (2010) och “Kejsaren” (2018). De har också skapat en psykopatfigur vid namn Christopher Silfverbielke, som förekommer i flera av deras böcker.

Utöver Jacob Colt-serien har Buthler också skrivit “Jordens väktare” (2011) tillsammans med Öhrlund, och en serie om Alex Storm, börjandes med “En perfekt storm” (2019) skriven tillsammans med Leffe Grimwalker.

Dan Buthler har blivit en mycket framgångsrik författare inom spänningsgenren och hans böcker har sålt i stora upplagor både i Sverige och internationellt.