Camilla Läckberg är en svensk författare som har skrivit en rad spännande deckare. Hon föddes i Fjällbacka 1974 och är uppvuxen i Tanumshede i Bohuslän. Läckberg har en bakgrund som ekonom och arbetade i flera år som controller innan hon debuterade som författare.

Läckberg debuterade med romanen “Isprinsessan” 2003, den första boken i serien om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström. Böckerna utspelar sig i småstaden Fjällbacka och följer Erica och Patrik i deras brottsutredningar. Läckbergs deckare har blivit mycket populära i Sverige och översatts till ett stort antal språk.

Böckerna innehåller en mix av spänning, romantik och intriger, och Läckbergs karaktärer är både välutvecklade och trovärdiga. De behandlar ofta känsliga ämnen som våld i hemmet, familjehemligheter och hämnd.

Läckberg har hittills skrivit 12 böcker i serien om Erica Falck och Patrik Hedström, där den senaste boken heter “Guldägget” och publicerades 2020. Hon har även skrivit ett antal fristående romaner, bland annat “En bur av guld” och “Häxan”.

Läckberg har belönats med flera priser för sitt författarskap, bland annat Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman 2005 och Skånes Akademis Stora pris 2012.