shutterstock 519463513 min

Tips

Vad ljudbokstjänsterna erbjuder varierar, och det gör även kundernas smak. Expressen har sammanställt en lista över sommarens mest populära ljudbokstitlar, och de skiljer sig mycket mellan plattformarna.

Allt fler får upp ögonen för fördelarna med att lyssna på ljudböcker. Som följd har strömningstjänsternas popularitet gått i taket.

Majoriteten är överens om att ljudböcker kan minska stress och göra det lättare att somna. Många anser sig även koncentrera sig bättre när de lyssnar på något.

Så långt är de flesta överens, men oenigheterna börjar när de bästa titlarna ska koras. Kundkretsarna hos de ledande strömningstjänsterna har talat. Här är vinnarna hos respektive abonnent.

Storytels favoritböcker

Storytel har på senaste tiden gett upphov till många rubriker. De har etablerat sig i ett tiotal länder och lanserat läsplattan Storytel Reader, på bara något år.

Abonnenterna hos Storytel har en förkärlek för spänning baserat på deras topplista. Deckarna utgör Storytels topplista, där de tre mest populära titlarna är:
1. Kejsaren – Dan Buthler och Dag Öhrlund
2. Syndabocken – Sofie Sarenbrant
3. I fel sällskap – Viveca Sten

BookBeats topplista

Bookbeats lyssnarskara blev nyligen sexsiffriga i antal, och en majoritet av dem föredrar verklighetsnära skildringar. Biografier går hem bra, framför allt när den omskrivne har ett tabubelagt förflutet.

Även fiktion lockar somliga när spänningen är i centrum, men då ska det vara nervkittlande mordmysterier. Här är Bookbeat-lyssnarnas aktuella favoriter:
1. Sandmannen – Lars Kepler
2. Medan han lever – Elaine Eksvärd
3. Glöm mig – Alex Schulman

Nextorys bästsäljare

Spänning och tragedi ger topplaceringar hos Nextory. Tuffa barndomar och förlorade barn är vad som fängslar deras lyssnare.

Vinnarna av Nextorys utmärkelse för bästa bok 2017 verkar dock tillhöra det förflutna. Mannen som sökte sin skugga av David Lagercrantz har redan lämnat topplistan. Idag ser topplistan ut såhär:
1. Säg att du är min – Elisabeth Norebäck
2. Du är inte ensam – Joakim Lundell
3. Syndabocken – Sofie Sarenbrant

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.