Tomas Tivemark är en svensk skådespelare, manusförfattare, filmproducent och kompositör född den 21 mars 1966 i Laxå, Örebro län, Sverige. Han är gift med skådespelerskan Li Hagman. Tivemark är en del av författarkollektivet Tre Vänner tillsammans med Michael Hjorth och Johan Kindblom. Kollektivet har skapat och skrivit manus till flera tv-serier, däribland Svensson, Svensson och Cleo. De har också skrivit manus till de första åren av Icas reklamfilmer.

Tomas Tivemark har också arbetat som filmproducent och har producerat filmen Det okända från 2000. Han har skrivit manus till flera filmer, bland annat Bert – den siste oskulden, Svensson, Svensson – filmen och Bamse och tjuvstaden. Han har också medverkat som skådespelare i olika produktioner, som Bert – den siste oskulden, Ett öga rött och TV-serien Cleo.

Tivemark har en bakgrund inom teatern och har spelat rollen som Ringo i produktionen Birgitta Götestam, Göran Arnberg och Magnus Fermins föreställning.

En av Tivemarks mest kända verk är hans medverkan i att skriva Bamse-böckerna tillsammans med Rune Andréasson och Bo Michanek. Tomas Tivemark har alltså bidragit till en av Sveriges mest populära barnboksserier.