Tina Frennstedt är en svensk författare som är känd för att skriva spänningsromaner. Hon föddes i Stockholm 1969 och började sitt författarskap i vuxen ålder efter att ha arbetat inom reklambranschen i flera år.

Tina Frennstedts genombrott kom 2013 med boken “Flickan utan hud”, som också blev den första boken i hennes serie om kriminalkommissarie Petra Wilander. Sedan dess har hon skrivit flera böcker i samma serie, inklusive “Det lömska nätet” och “Dödsdrycken”.

Tina Frennstedts böcker kännetecknas av väl utvecklade karaktärer och en spännande intrig som ofta involverar mörka hemligheter och oväntade vändningar. Hon har också beskrivits som skicklig på att skapa en atmosfär av spänning och rädsla som håller läsaren fast i berättelsen.

Utöver sin författarkarriär har Tina Frennstedt också arbetat som skribent och redaktör på tidningar och magasin, och hon har varit involverad i flera tv-produktioner som manusförfattare.

Sammanfattningsvis är Tina Frennstedt en svensk författare som är känd för sina spänningsromaner, särskilt hennes serie om kriminalkommissarie Petra Wilander. Hennes böcker har blivit väl mottagna av både kritiker och publik, och hon har blivit en av de mer framträdande författarna inom genren i Sverige.