Stina Jackson är en svensk författare född 1983 i Skåne. Hon debuterade som författare 2018 med den hyllade romanen “Silvervägen”. Boken blev snabbt en succé och har sedan dess översatts till flera språk och sålts i över 100 000 exemplar i Sverige. För “Silvervägen” tilldelades hon bland annat priset Årets deckardebut i Svenska Deckarakademien.

Stina Jackson är utbildad journalist och har tidigare arbetat som frilansjournalist och kommunikatör. Innan hon debuterade som författare skrev hon bland annat om musik och film.

Efter framgången med “Silvervägen” har Stina Jackson fortsatt skriva romaner. Hennes andra bok, “Ödesmark”, utkom 2019 och handlar om en liten by i norra Sverige där en ung flicka försvinner. Boken belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman 2020.

Stina Jacksons författarskap kännetecknas av en stark närvaro av landskap och natur, och ofta skildras människor i utsatta situationer. Hennes böcker rör sig mellan olika genrer, från spänning till skönlitteratur och dramatik, och beskrivs som nyskapande och välskrivna.