Micke Hansen är en svensk författare, artist och manusförfattare. Han är mest känd för att ha varit en del av musikgruppen “Doris & Knäckebröderna” och för att ha skapat flera spännande kriminalromaner tillsammans med Christina Olséni.

Hansen debuterade som författare 2015 med den humoristiska deckaren “Badhytten” och har sedan dess släppt ytterligare sex böcker i serien “Mord i Falsterbo”. Tillsammans med Olséni har han även skapat den populära deckarserien för barn, “Skolvaktmästare Tores Detektivbyrå”.

Hansens och Olsénis böcker kännetecknas av en härlig blandning av humor, spänning och starka karaktärsskildringar. De anpassar sina föreläsningar efter målgruppen och deras humoristiska framträdanden har gjort dem till en uppskattad duo bland såväl barn som vuxna.

Förutom kriminalromaner har Hansen och Olséni även skapat den populära serien “Ester Karlsson med K”, där pusseldeckare möter starka karaktärsskildringar och humor. Duon har blivit ett etablerat författarpar och deras böcker har nått stor framgång i Sverige och internationellt.

Micke Hansen är en produktiv författare och tillsammans med Olséni ger han ut minst två böcker per år. Med sin erfarenhet som artist och manusförfattare har han utvecklat en stark förmåga att skapa spännande berättelser som fångar läsarens intresse från första sidan.