Michelle Obama är en amerikansk författare och före detta första dam i USA. Hon är född den 17 januari 1964 i Chicago, Illinois, och växte upp i en arbetarklassfamilj. Hon utbildade sig vid Princeton University och Harvard Law School och arbetade sedan som advokat och sjukhusadministratör innan hon blev engagerad i sin mans politiska karriär.

Michelle Obama har publicerat flera böcker, inklusive en självbiografi och flera barnböcker. Hennes självbiografi, “Becoming” (på svenska “Becoming: Min historia”), publicerades 2018 och blev en stor internationell bästsäljare. Boken beskriver hennes barndom, utbildning, karriär och tid som första dam. Den skildrar också hennes personliga liv, inklusive hennes äktenskap med Barack Obama och deras uppfostran av sina två döttrar.

Michelle Obama har också skrivit flera barnböcker, inklusive “American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America”, som beskriver hennes arbete med att främja hälsosam mat och livsstil, samt “Becoming: A Guided Journal for Discovering Your Voice”, som är en interaktiv guide för att hjälpa läsarna att utforska sina egna livshistorier.

Michelle Obama är också en aktivist och har arbetat för att främja utbildning, hälsa och jämlikhet för kvinnor och flickor över hela världen. Hon har grundat flera organisationer, inklusive Let Girls Learn, som främjar utbildning för flickor runt om i världen.