Katarina Wennstam är en svensk författare och journalist som föddes i Stockholm år 1973. Hon har skrivit flera uppmärksammade böcker, bland annat reportageböcker och romaner.

Wennstams böcker tar ofta upp samhällsfrågor och problem som sexuella övergrepp, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Hon är känd för att skildra dessa ämnen på ett direkt och engagerande sätt.

En av Wennstams mest kända böcker är “Flickan och skulden” (2010), som handlar om en ung kvinna som blir våldtagen på en fest och som sedan inte blir tagen på allvar av rättsväsendet. Boken har uppmärksammats för sitt viktiga ämne och har blivit mycket uppskattad av läsare och kritiker.

Andra böcker av Katarina Wennstam inkluderar “Smuts” (2013), en roman om en journalist som granskar en sexskandal på en skola, och “En riktig våldtäktsman” (2016), som handlar om en man som dömts för våldtäkt och som försöker rättfärdiga sitt brott.

Katarina Wennstams böcker har belönats med flera priser och utmärkelser, bland annat Tidningen Vi:s litteraturpris, Guldspaden och Stora Journalistpriset.