Henrik Fexeus är en svensk författare, mentalist, programledare och föreläsare. Han är född den 29 september 1971 i Örebro, Sverige. Fexeus är känd för sina böcker om mentalism, kroppsspråk, manipulation och psykologi. Han har skrivit flera bästsäljande böcker, bland annat “Konsten att läsa tankar“, “Den stora konsten att ha sjukt kul” och “Den stora tvivelboken”.

Fexeus har även medverkat som expert på TV i program som “Fuskbyggarna”, “Ensam mamma söker” och “Talang”. Han har också haft egna TV-program som “Förkväll” och “Henrik Fexeus – Magikerns hemligheter”. Fexeus har varit verksam som föreläsare i över 20 år och har hållit föreläsningar på företag, skolor och konferenser runt om i världen.

Fexeus har en bakgrund inom teater och har bland annat varit verksam som regissör och skådespelare. Han är utbildad vid Dramatiska Institutet i Stockholm och har även studerat psykologi vid Stockholms universitet. Utöver sin karriär som författare och föreläsare har Fexeus även varit verksam som låtskrivare och musiker.