Emelie Schepp är en svensk författare som föddes den 16 juni 1979. Hon är främst känd för sina spänningsromaner och debuterade som författare år 2016 med boken “Märkta för livet”. Sedan dess har hon släppt flera böcker som har blivit mycket populära bland läsare.

Schepp växte upp i Motala och har tidigare arbetat som projektledare inom reklambranschen. Hon har även en examen i marknadsföring från IHM Business School. Trots att hon aldrig hade skrivit skönlitteratur tidigare, bestämde hon sig för att skriva en bok som en utmaning för sig själv. Det visade sig vara en succé och Schepp har sedan dess etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika kriminalförfattare.

Hennes böcker kretsar ofta kring huvudkaraktären Jana Berzelius, som är en åklagare och som ofta hamnar i farliga situationer i samband med sitt arbete. Böckerna utspelar sig oftast i svenska miljöer och har fått mycket positiv kritik för sin spänning och skildring av karaktärerna.

Några av Emelie Schepps mest populära böcker inkluderar “Märkta för livet”, “Vita spår”, “Prio ett” och “Svart gryning”. Hennes böcker har översatts till flera språk och har sålt i stora upplagor både i Sverige och internationellt. Schepp har även mottagit flera priser för sitt författarskap, inklusive Crimetime Specsavers Award för “Bästa svenska kriminalroman” år 2016.