Carl Déman är en svensk författare född den 25 september 1962 i Stockholm. Han är utbildad civilekonom och har tidigare arbetat inom finansbranschen. Déman debuterade som författare år 2015 med romanen “Svart krabba”. Sedan dess har han gett ut flera böcker, däribland “De försvunna” (2017) och “Stridshundar” (2019).

Déman skriver främst spänningsromaner med psykologiska inslag. Hans berättelser utspelar sig ofta i Stockholmsmiljö och kännetecknas av väl utvecklade karaktärer och en detaljerad miljöbeskrivning. I “Svart krabba” möter läsaren privatdetektiven Herman Geijer, som undersöker en serie mystiska självmord i Stockholms finansvärld. I “De försvunna” står en försvunnen flicka och hennes hemlighetsfulla bakgrund i fokus, medan “Stridshundar” handlar om en man som dras in i en kamp mot en grupp kriminella som hotar hans familj.

Déman är också känd för att skapa spänning genom att väva in olika teman, som exempelvis makt, pengar och korruption, i sina berättelser. Han har blivit en uppskattad författare bland svenska deckarläsare och hans böcker har fått mycket positiv kritik i media.