Anne Swärd är en svensk författare som är född i 1969 i Finland. Hon debuterade som författare 2003 med romanen “Polarsommar”, som snabbt blev en stor succé. Sedan dess har hon skrivit flera andra romaner och novellsamlingar som har fått positiva recensioner.

Swärds böcker kännetecknas av starka karaktärer och teman som kärlek, familj, relationer och identitet. Hennes berättelser skildrar ofta människor som kämpar med sina inre demoner och försöker hitta sin plats i tillvaron.

En av Swärds mest uppmärksammade romaner är “Vera”, som publicerades 2012. Boken handlar om huvudpersonen Veras livsresa, från hennes barndom i Finland till hennes karriär som skådespelerska i Sverige. Boken hyllades för sin skildring av Vera som en stark och självständig kvinna som kämpar mot fördomar och försöker förverkliga sina drömmar.

Swärds senaste bok är “Jack”, som publicerades 2021. Boken handlar om huvudpersonen Jack som är en ung man som drömmer om ett annat liv, bortom sin tråkiga tillvaro i en svensk småstad. Boken skildrar på ett drastiskt och ofta humoristiskt sätt Jacks kamp för att hitta sin plats i världen och för att överleva i en tid då allt förändras snabbt.

Anne Swärds böcker har fått mycket uppmärksamhet och har översatts till flera olika språk. Hennes skrivande har gjort henne till en av de mest spännande och framgångsrika författarna i Sverige idag.