Anders de la Motte är en svensk författare född 1971, känd för sina spänningsromaner. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, inklusive trilogin “Geim”, “Buzz” och “Bubble”.

De la Motte debuterade 2010 med boken “Saknad”, som är den första boken i serien om polisen Julia Gabrielsson. Böckerna handlar om Julia Gabrielssons arbete som polis och hennes privatliv, och utspelar sig i Stockholm.

De la Motte har även skrivit trilogin “Geim”, “Buzz” och “Bubble”. Dessa böcker handlar om Henrik “HP” Petterson, en före detta kriminell som blir involverad i ett farligt dataspel som utmanar spelarna i verkliga livet. Böckerna har blivit mycket uppmärksammade och har även filmatiserats.

Anders de la Motte har vunnit flera priser för sina böcker, inklusive Bästa svenska kriminalromanSvenska Deckarfestivalen 2011 för “Saknad” och Årets bästa svenska ljudbok 2013 för “Bubble”. Han har även blivit nominerad till priser som Glasnyckeln för bästa nordiska kriminalroman och International Thriller Writers Award.

Utöver att skriva böcker är Anders de la Motte också verksam som konsult inom kommunikation och sociala medier. Han har tidigare arbetat som polis och säkerhetschef, och hans erfarenheter från dessa yrken har påverkat hans skrivande.

Sammanfattningsvis är Anders de la Motte en svensk författare känd för sina spänningsromaner. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, inklusive serien om polisen Julia Gabrielsson och trilogin “Geim”, “Buzz” och “Bubble”. De la Motte har vunnit flera priser för sina böcker och är även verksam som konsult inom kommunikation och sociala medier.