Alexander Pärleros är en svensk författare och krönikör född 1976. Han har skrivit flera böcker, både fack- och skönlitteratur. Alexander Pärleros är känd för sin humoristiska och självutlämnande stil, och hans böcker är ofta självbiografiska och handlar om vardagslivet och relationer.

Alexander Pärleros debuterade 2008 med boken “Vi kommer snart hem igen”. Boken handlar om hans föräldrars separation och hur han försöker navigera livet som skilsmässobarn. Han har även skrivit boken “Kärleken skär djupa sår”, som handlar om hans uppbrott från sin pojkvän.

En annan av Alexander Pärleros böcker är “Hjälp, jag tror jag är en tjej” som handlar om hans upplevelse av att leva som transperson. I boken beskriver han hur han kämpade för att förstå sin könsidentitet och hur det påverkade hans liv.

Alexander Pärleros har även skrivit flera böcker tillsammans med sin syster Carolina Gynning, som är konstnär och programledare. Tillsammans har de bland annat skrivit boken “Två systrar” som handlar om deras relation till varandra och uppväxten i en dysfunktionell familj.

Utöver att skriva böcker är Alexander Pärleros också en flitig krönikör och skriver regelbundet för tidningar som Expressen och Amelia. Han har även medverkat i TV-program som “På spåret” och “Doobidoo”.

Sammanfattningsvis är Alexander Pärleros en svensk författare och krönikör som är känd för sin humoristiska och självutlämnande stil. Han har skrivit flera självbiografiska böcker om vardagslivet och relationer, och har även beskrivit sin erfarenhet av att leva som transperson.