Alex Schulman är en svensk författare, journalist och programledare. Han är känd för sina självbiografiska romaner som ofta fokuserar på komplexa relationer, känslor och minnen.

Alex Schulmans debutroman “Skynda att älska” publicerades 2011 och är en självbiografisk berättelse om en komplicerad kärleksrelation och hur den påverkar huvudpersonens liv. Boken blev en succé och har översatts till flera språk.

Året efter publicerade Alex Schulman sin andra roman, “Glöm mig”, en berättelse om en ung man som lider av minnesförlust och försöker lära känna sin far innan det är för sent. Boken är också delvis självbiografisk och Schulman har sagt att han hämtade inspiration från sin egen far.

Alex Schulman fortsatte att skriva självbiografiska romaner och publicerade “Bränn alla mina brev” 2014. Boken är en undersökning av hans egna minnen och känslor och tar upp frågor om identitet och självuppfattning.

2016 publicerade Alex Schulman en annorlunda roman med titeln “Mannen som inte var mördaren”. Boken är en psykologisk thriller som utspelar sig i Stockholm under 1980-talet. Huvudpersonen, en journalist, försöker lösa en mordgåta och dras samtidigt in i en farlig relation.

Alex Schulman är en mångsidig författare som också har skrivit noveller och facklitteratur. Han är även känd som programledare för olika radioprogram och TV-program.

Alex Schulmans böcker har blivit mycket populära och har fått många positiva recensioner. Många kritiker berömmer hans förmåga att skriva ärligt och öppet om svåra ämnen som kärlek, förlust och självupptäckt. Han anses också vara en skicklig berättare som kan fånga läsarens uppmärksamhet från första sidan.

Sammanfattningsvis är Alex Schulman en mångsidig författare som har skrivit flera självbiografiska romaner, noveller och facklitteratur. Hans böcker har blivit mycket populära och har berört många läsare med sina gripande och ärliga skildringar av komplexa relationer, känslor och minnen.