Bästa ljudboksappen

Jämför och hitta bästa appen för att lyssna på ljudböcker

App finns för
Betyg i App Store 4,5 av 5
Betyg i Google Play 3,6 av 5
Antal enheter 1-4 st
Lyssna offline
Anpassa hastighet
Sovtimer
Pris 139-279 kr/mån
App finns för
Betyg i App Store 4,5 av 5
Betyg i Google Play 4,3 av 5
Antal enheter 1-3 st
Lyssna offline
Anpassa hastighet
Sovtimer
Pris 169-259 kr/mån
App finns för
Betyg i App Store 4,6 av 5
Betyg i Google Play 4,0 av 5
Antal enheter 1-5 st
Lyssna offline
Anpassa hastighet
Sovtimer
Pris 149-345 kr/mån

Så hittar du den bästa ljudboksappen

Samtliga av de stora ljudbokstjänsterna tillhandahåller appar för sina användare. Vilken av dessa ljudboksappar som passar dig bäst beror främst på vilket operativsystem du använder på din enhet. Utöver det kan det vara klokt att kolla att appen fungerar bra genom att granska betygen för respektive operativsystem.

Slutligen bör även priset påverka ditt val, då du inte vill betala för mycket för de titlar du vill ha tillgång till.

Välj en tjänst som stödjer ditt operativsystem

Nästan alla svenskar har i dagsläget en smartphone, men många använder olika operativssystem. För att du ska kunna nyttja ditt ljudboksabonnemang på bästa sätt krävs det att företagets app stödjer det operativsystem du använder.

  1. iOS (Apple). I dagsläget stödjer alla de större ljudboksabonnemangen Apples operativsystem vilket gör mer relevant för dig med en iPhone att välja abonnemang efter pris, utbud och andra fömåner.
  2. Android. Precis som för iOS så har alla de stora ljudbokstjänsterna i dagsläget appar till Android. Apparna kan enkelt hämtas via Google Play, där samtliga appar har goda betyg från sina användare.
  3. Windows. Stödet för appar till Windows Phones är sämre än för de andra operativsystemen. I dagsläget stöds enbart operativsystemet av Storytel.

Välj en ljudbokstjänst med bra användarbetyg för sin app

Även om ljudboksapparna är lika i många avseenden har de vissa skillnader i hur väldesignade och användarvänliga de är. Ett bra sätt att se hur bra apparna fungerar i praktiken är att se över de användarbetyg som ges för respektive operativsystem.

  • StorytelFöretagets app är mycket populär både för Android och iOS. I dagsläget har den ett betyg på 4/5 stjärnor i Google Play och 4,5/5 stjärnor i App Store av sammanlagt över 60 000 användare.
  • Bookbeat. Även Bookbeat har goda betyg från sina användare, i Google Play har den total betyget 4/5 och i App Store 4,6/5 stjärnor. Betygen har getts av kring 8000 unika användare.
  • NextoryLjudbokstjänsten får totalt 3,5/5 för Android och 4,5/5 i App Store. Totalt har närmare 7000 kunder gett appen ett omdöme.

Även om ljudboksapparna generellt får mycket goda omdömen så verkar Storytel och Bookbeat tillhandahålla de bästa ljudboksapparna när användarna får avgöra.

Pris och utbud bör påverka ditt val av ljudboksapp

Precis som när du vanligtvis väljer mellan abonnemang är det viktigt att se till vad du får för det du betalar. När det gäller ljudböcker är detta mycket enkelt. Kolla främst till de titlar som du vet att du har ett intresse av, och fokusera på kategorier som du finner intressanta.

Efter att du har avgjort vilken tjänst som har det bästa utbudet för dig bör du jämföra priserna. Om den ljudboks appen med bäst utbud är dyrare än de andra får du göra ett avvägande mellan intressanta titlar och kostnader.

Tycker du fortfarande att ditt val är svårt erbjuder samtliga abonnemang en 14 dagars gratis prövoperiod, där du kan få en bättre känsla för hur deras app och utbud ser ut.