Bästa ljudböckerna

Topplista över de bästa ljudböckerna 2020

Visa alla ljudböcker

Listar de bästa ljudböckerna just nu

De mest populära titlarna just nu hittar du här ovanför. Klicka på ljudboken som väcker läslusten mest för att få reda på var du kan lyssna på just den ljudboken. Saknar du någon bra ljudbok kommer den sannolikt att finnas på topplistan inom kort, även om verket den grundar sig på är gammalt.

Så väljer vi ut vilka ljudböcker som finns på topplistan

Alla har olika smak och tycke när det kommer till litteratur och det är svårt att objektivt utse de bästa ljudböckerna. I vår topplista är det dock majoriteten som talar.

De ljudböcker vi presenterar här ovanför är de som lyssnarna själva har gett höga betyg vilket gör att du alltid kan lita på att de är läsvärda. Vilka ljudböcker som visas och inbördes rankning uppdateras varje månad, allt eftersom våra besökare hittar nya bra ljudböcker.

Spana in topplistan för att få boktips som leder till din nästa favorit.

Så hittar du bästa ljudboken för just dig

Ibland blir det svårt att välja vilken ljudbok man ska lyssna på härnäst när alternativen är så många. För att hitta den ljudbok som bäst passar dig och din situation kan du börja att kika på några av titelns mer generella aspekter. Några av dem är följande:

  • Lagom längd. Ljudbokens längd avgör när och var det lämpar sig att lyssna på den. Fundera på hur mycket tid du har. Du vill inte att bokens upplösning ska komma samtidigt som du kommer till släktträffen. En bra ljudbok kan vara allt mellan en och tiotals timmar.
  • Spännande kategori. Letar du efter en deckare för dig, eller kanske en bra ljudbok för barnen? Bestäm vilket humör du är på och vem boken är till för, så blir det lättare att välja. Tjänsternas egna kategorier kan också vara till stor hjälp.
  • Duktig uppläsare. Vem som läser upp ljudboken kan avgöra hur du upplever den. Kanske leder också favorituppläsaren till en ny favorittitel? Vissa titlar finns inlästa på både svenska och engelska, och då kan du även välja vilket språk du helst vill lyssna på.

Söker du någon annans rekommendationer går det bra att kika på vår topplista, alternativt kolla StorytelsNextorys eller BookBeats favoriter.

De ljudbokstjänster vi jämför börjar även ge personliga boktips efter ett tag. Du behöver dock ha hittat några titlar på egen hand först, så att de vet vad de ska rekommendera dig.