Storytel får ny visuell identitet

Publicerad: 16 maj, 2019 reklamskyltar med storytels nya visuella identitet

Storytels nya uttryck kännetecknas av bokstäver, varma färger och mycket rörelse. Foto: Pressbild/Storytel

Under maj kommer Storytels ljudbokstjänst att få ett nytt utseende. Tillsammans med reklambyrån B-Reel har ljudboksjätten tagit fram en ny färgpalett och och stil som ska förknippas med företagets grundvärden, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Ljudboksföretaget Storytel förknippas nog av många med den orange färg som finns i loggan. Nu skapar ljudboksjätten en ny visuell identitet, som behåller den orange färgen men kombinerar den med nya färger, typsnitt och bildspråk.

Storytels nya visuella uttryck är tänkt att sticka ut bland konkurrenterna, men skiljer sig också från det uttryck som Storytel har haft tidigare.

B-Reel vill visualisera berättarglädje och positiv energi

För att ta fram den nya visuella identiteten har Storytel tagit hjälp av reklambyrån B-Reel. Deras design director Alexander Gårdenberg berättar att de har försökt visualisera den positiva energi som Storytel vill leverera och glädjen som finns i att ta del av berättelser.

– Berättelser kan locka till skratt, de kan få håren att resa sig på våra armar och de kan, bokstavligt talat, förändra våra liv. Det har varit otroligt inspirerande att jobba med och vi är väldigt stolta över resultatet, säger han.

Det visuella uttrycket baseras på intervjuer med anställda

Cecilia Kroon, Storytels globala marknadschef, instämmer i att den nya identiteten ska spegla andan hos företaget och berättar att den baseras på en mängd intervjuer med anställda.

– Gemensamt för alla var kärleken till berättelserna, det är verkligen stories i centrum här hela dagarna, och glädjen i att kunna erbjuda en kvalitativ lyssnarupplevelse, berättar hon.

Bokstäver står i centrum för det nya utseendet

För att spegla detta har den nya identiteten bokstäver i centrum, som Cecilia Kroon beskriver som den minsta beståndsdelen av berättelser. Varma färger och en känsla av rörelse är andra beståndsdelar i Storytels nya utseende.

Lyssnare kommer att stöta på Storytels nya stil redan under maj månad, i appen såväl som i reklam och andra kanaler som företaget använder sig av.