Stort engagemang bland Storytels användare

Publicerad: 17 december, 2020 Kvinna sitter på parkbänk och lyssnar på ljudbok.

Engagemanget hos Storytels användare är mycket stort. I appen finns över en miljon recensioner och mer än 10 miljoner emojis som beskriver de känslor som boken har framkallat. Foto: Press/Storytel.

Storytels användare är mycket engagerade. I appen finns över 1 miljon recensioner av e-böcker och ljudböcker som läsarna kan ta del av. Deckare är den genre som har genererat högst engagemang följt av romaner och barnböcker.

Intresset för e-böcker och ljudböcker har varit enormt under 2020. Flera streamingtjänster har uppgett att antalet användare har ökat rejält under året. Storytels kundbas ökade med drygt 200 000 abonnenter under de första åtta månaderna i år. Samtidigt meddelade ljudboksförlaget att de i augusti passerade en miljon betalande abonnenter.

Recensionerna av ljudböcker har ökat även i media

Samtidigt som antalet användare har ökat har även recensionerna på kultursidorna ökat rejält under året och flera medier har fått upp ögonen för ljudböcker vilket lett till ett mer frekvent recenserande.

Engagemanget hos Storytels användare är mycket stort när det gäller recensioner, som under året har slagit nya rekord. På mindre än ett år har Storytels användare delat med sig av mer än 10 miljoner känslor som är kopplade till deras upplevelser av ljud- och e-böcker. I dag finns det mer än 1 miljon recensioner av e- och ljudböcker i Storytels app globalt.

Bland Storytels användare är deckare den mest populära genren. Det är också den genre som fått flest recensioner i ljudboksappen. Därefter är det romaner och barnböcker som flitigt recenseras. Den mest engagerade Storytelanvändaren har delat med sig av hela 343 recensioner.

Emojis gör recensionen mer uttrycksfull

Enligt Storytels Chief Commercial Officer, Ingrid Bojner, är det starka berättelser som berör och engagerar och det är en stor styrka att Storytels användare kan hjälpa varandra att hitta sin nästa berättelse genom just recensionerna.

För ett halvår sedan lanserade ljudbokstjänsten Storytel Book Emotions som gör att recensionerna i appen blir mer uttrycksfulla. Användarna kan tagga de ljudböcker de lyssnat på med en emoji som beskriver de känslor som boken har framkallat hos läsaren. Storytels användare har hittills i år delat med sig av inte mindre än 10 miljoner emojis. De mest använda emojisarna är feelgood, mysig och bladvändare.