boktitlar i olika kategorier mot lila bakgrundDen 23 april korades vinnarna i årets Nextory E-book Awards. Foto: Pressbild/Nextory

Utmärkelser

Vinnarna i Nextory E-book Awards 2021 presenterades i samband med World Book Day den 23 april, och i kategorin Årets vuxenböcker kammade Camilla Läckberg hem segern med sin Vingar av silver och i barnkategorin hamnade Stina Wirsén ännu en gång i topp med boken Vem är sjuk.

Nextorys E-book Awards, tidigare Stora e-bokspriset, delades i år ut för fjärde gången. Och precis som vanligt har den svenska ljudboksjätten inkluderat titlar som påbörjats av minst 500 läsare och sedan tagit fram årets mest utlästa e-böcker, vilket gör priset unikt i sitt slag. Topplistor för fysiska böcker baseras ju i stort sett bara på hur många exemplar som säljs.

Läsarnas engagemang spelar roll

Nextorys grundare och vd Shadi Bitar berättar att företaget är otroligt stolta över att kunna dela ut ett pris som baseras på hur stort engagemang läsarna har i boken, och alltså inte bara på hur många böcker som säljs.

Enligt Bitar lanserades Nextory i syfte att få fler att börja läsa, och att det därför känns extra kul att belöna författare bakom böcker som fångar läsarna från början till slut.

Priset delas ut i fem olika kategorier

Priset delas ut i fem olika kategorier: Vuxenböcker, Barnböcker, Romaner, Biografier och Reportage samt Personlig utveckling. I år tog Camilla Läckberg hem segern i vuxenkategorin med boken Vingar av silver och för andra året i rad korades Stina Wirsén till vinnare i barnkategorin med sin Vem är sjuk.

Där kräftorna sjunger blev årets roman

Delia Owens med den hyllade Där kräftorna sjunger vann i kategorin Romaner, och Johanna Bäckström med Familjen i Biografier och Reportage. I kategorin Personlig utveckling kom Eva Berlander, Pat Love & Kathleen McFadden med Du förstör vår relation högst upp på prispallen.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.