VD Jonas Tellander med Storytels logotyp på väggen i bakgrundenJonas Tellander utsågs till Sveriges HR-profil 2019 för sitt inspirerande HR-arbete på företaget. Foto: Theresia Jatta Kölin/Storytel

Ljudboksmarknaden

Jonas Tellander, grundare och vd för Storytel, har blivit tilldelad priset Sveriges HR-profil. Utmärkelsen delades ut av Sveriges HR Förening på årets upplaga av HR Galan, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Sveriges HR-profil delas ut till en vd, chef eller annan profil som har förbättrat möjligheterna för HR att göra ett bra jobb, och dessutom varit en inspiration för andra att göra detsamma.
I år föll valet på Storytels vd Jonas Tellander. Motivationen från Sveriges HR Förening är att han har flyttat fram en bransch som är både stark och traditionsbunden, är en bra ledare och förebild och att han skapat en tillåtande och kreativ kultur på företaget.

VD:n vill dela priset med resten av företaget

Jonas Tellander känner sig tacksam för priset och lyfter att utmärkelsen också bör innefatta HR-teamet på Storytel, liksom andra medarbetare och samarbetspartners. Även gensvaret från ljudbokstjänstens kunder betyder mycket för Storytels arbete, menar vd:n.
– Det sporrar och inspirerar både mig och alla medarbetare att fortsätta brinna, utveckla och innovera nya fantastiska läsupplevelser tillsammans med användarna och författarna.

Fokus på människor är viktigt för Storytel

Det var Jonas Tellander som grundade Storytel för 14 år sedan, tillsammans med Jon Hauksson. Målbilden var att tjänsten genom att dela uppskattade berättelser skulle bidra till en mer empatisk värld. Detta är fortfarande Storytels ambition, och i dag har ljudboksformatet för många blivit ett sätt att varva ner från allt som pågår i omvärlden.
Enligt Storytels pressmeddelande har den människofokuserade kulturen på Storytel varit avgörande för företagets framgångar och snabba tillväxt.

Flera HR-priser delades ut på galan

Under HR Galan delas även fler priser ut inom HR-branschen. Några av de andra pristagarna var Hanna Bergfäldt, chef på Elgiganten, och psykologiforskaren Kristoffer Holm på Lunds universitet.
Förra året var det företagsledaren Petter Stordalen från Norge som tog emot priset för Sveriges HR-profil.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.