syndabocken storytelSyndabocken var den populäraste ljudboken på Storytel 2018. Foto: Pressbild/Storytel

Topplistor

Storytel har listat de populäraste ljudböckerna under 2018. Populärast var Syndabocken skriven av Sofie Sarenbrant. Intressant var att två faktaböcker tog sig in på på topp tio-listan, som vanligtvis kryllar av deckare.

Ljudbokstjänsten Storytel har presenterat sin lista över de mest lyssnade böckerna under året. Precis som 2017 är det en deckare som hamnar i topp. Faktum är att de tre topplaceringarna består av deckare eller kriminalromaner.

Populärast under året har Sofie Sarenbrants Syndabocken varit. Boken är en del i en serie om Emma Sköld. Boken släpptes i maj och svenska folket har verkligen tagit den till sig.

Sofie Sarenbrant var även populär förra året då hon kammande hem en femte plats.

Faktaböcker på topp tio-listan

Det mest intressanta med Storytels lista över de populäraste ljudböckerna är att två faktaböcker tar sig in på topp tio-listan. Omgiven av idioter som är skriven av Thomas Erikson kniper fjärde platsen och på tionde plats hittar vi Mikael Persbrandt, en självbiografi skriven av skådespelaren själv.

– Förra året dominerades topplistan helt av deckare, så man kan absolut tala om en faktatrend för ljudboken, säger Storytels content manager, Jenny Zunko.

Listan baseras på gamla och nya titlar

De flesta böcker som når topplaceringar är nya titlar, men även gamla böcker har en möjlighet att få bra placering. När Storytel tar fram sin lista över de populäraste böckerna tar de hänsyn till både gamla och nya böcker inom alla olika genrer.

Listan i sin helhet

  1. Syndabocken – Sofie Sarenbrant
  2. Lazarus – Lars Kepler
  3. Kejsaren – Dag Öhrlund
  4. Omgiven av idioter – Thomas Erikson
  5. Se till mig som liten är – Dag Öhrlund
  6. Ett mörker mitt ibland oss – Mari Jungstedt
  7. Kvinnan på bänken – Anna Jansson
  8. Bakom stängda dörrar – B.A. Paris
  9. Hämndens pris – Erik Lewin
  10. Mikael Persbrandt: Så som jag minns det – Mikael Persbrandt och Carl-Johan Vallgren

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.