Hörlurar ligger på uppslagen bok bredvid kaffekopp på träbord.På Storytels topplista för vecka 43 är det två deckare och en omskakande självbiografi som intar de tre översta platserna. Foto: PavelKant/Shutterstock.com

Topplistor

Storytels lista över de mest lyssnade och lästa böckerna vecka 43 är det “Elva änkors man” av Denise Rudberg som klättrar upp från sin tidigare tredje plats och intar plats nummer ett. På plats två hittar vi denna vecka “Pappas flicka på hästgården” av Sophie Jahn och Marie-Anne Knutas, och på plats tre “Den omänsklige” av Jonas Moström.

Varje vecka sammanställer Storytel en topplista över de mest lyssnade och lästa böckerna, och vecka 43 har inte varit något undantag. Förra veckans segrare var Denise Rudbergs “Elva änkors man” som klättrar upp två placeringar från sin tredje plats vecka 42, medan den omtalade “Pappas flicka på hästgården” av Sophie Jahn och Marie-Anne Knutas går från plats åtta till en andra plats. På plats nummer tre hittar vi en nykomling på topplistan, nämligen “Den omänsklige” av Jonas Moström.

Nedan ser du en kort sammanfattning av respektive titel i toppstriden, häng med!

Nytt fall för Denise Rudbergs förundersökningsledare Marianne Jidhoff

“Elva änkors man” är den elfte fristående deckar-romanen, eller Elegant crime som man också kan kalla genren, där man får följa den livsbejakande förundersökningsledaren Marianne Jidhoff som utreder brott i Stockholms undre värld. Denna gång får Jidhoff ta sig an ett utpressningsfall där offret, en omtalad politiker, misstänker att hennes nya förälskelse ligger bakom hoten. Parallellt får läsaren stifta bekantskap med en änkeman som hoppas på att finna kärleken igen, samtidigt som han försöker samla mod till att våga tala öppet om sin sexuella läggning.

En omskakande självbiografi av Sophie Jahn

I Sophie Jahns självbiografi “Pappas flicka på hästgården” berättar hon om sin uppväxt på den till ytan idylliska hästgården på Ekerö i Stockholm. Pappan styr både gården och sin familj med järnhand och under den putsade ytan förekommer både våld, hot och övergrepp, och som läsare får du följa Sophie i hennes kamp för familjen, gården och för sin egen överlevnad.

Jonas Moström bjuder på mörk nagelbitare

Jonas Moströms “Den omänsklige” är den åttonde delen i en deckarserie där du ännu en gång får möta psykiatrikern Nathalie Svensson och kriminalkommissarien Johan Axberg. Duon får ta sig an två till synes separata dödsfall, ett självmord och ett mord, som efter arbetets gång visar sig ha ett samband. Mördarens motiv förbryllar alla inblandade.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.