pressbild på storytels nya presschef therese lindströmTherese Lindström har tidigare ansvarat för strategisk och operativ PR för Storytels Original-utgivning, men i dag den 1 juni tillträder hon rollen som företagets presschef. Foto: Mattias Bardå/Storytel

Ljudboksmarknaden

I dag den 1 juni tillträder Therese Lindström rollen som presschef för Storytel Sverige, där hon kommer ha det övergripande ansvaret för ljudboksföretagets PR-arbete på svensk mark. Sedan 2019 har Lindström arbetat som Communication Specialist Publishing Sweden och drivit PR för Storytels Original-utgivning.

Therese Lindström har inget dåligt cv. Hon har bland annat jobbat som nyhetsreporter på TT Nyhetsbyrån i över 14 år, varit PR-ansvarig för Discoverys svenska underhållningsprogram och nu senast arbetat som Communication Specialist Publishing Sweden och drivit PR för Storytels Original-utgivning.

Men nu är det alltså dags för Therese Lindström att anta nya utmaningar. I dag tillträder hon nämligen rollen som presschef för Storytel Sverige och får således det övergripande ansvaret för ljudboksjättens PR-arbete. Lindström kommer att rapportera till Åse Ericson, Sverigechef på Storytel och till Dan Panas, Head of Global Communication & PR.

Satsar på att utveckla Storytels redan starka engagemang

Therese Lindström ser fram emot att ta sig an sin nya roll som pressansvarig, även kallat PR Manager Sweden, på Storytel Sverige.

– Storytel engagerar, underhåller och berör mer och fler än någonsin i sociala forum, branschsamtal, kunddialog, på tidningarnas kultur- och nöjessidor och när framtidens litteratur och berättande diskuteras. Det känns väldigt roligt att få ta sig an utmaningen att bredda och fördjupa flera av de här starka relationerna som just nu sätter Storytel, ljudboken och berättelsen i populärkulturens centrum, säger hon i ett pressmeddelande.

Med känsla för engagerande kommunikation

Enligt Dan Panas är Therese Lindström en ytterst skicklig storyteller som kan skapa engagerande och slagkraftig kommunikation, där det dessutom finns tydlig känsla för konsumentperspektivet såväl som för budskapet och berättelsen.

Dan Panas ser fram emot att fortsätta följa Therese Lindström och det svenska teamets PR-arbete som han beskriver som både engagerande och innovativt.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.