pressbild på storytels cco ingrid bojnerDet arabiska ljudboksföretaget Kitab Sawtis tjänster går från och med i dag under Storytels varumärke. En spännande sammanslagning, tycker Storytels CCO Ingrid Bojner. Foto: Åsa Liffner/Storytel

Ljudboksmarknaden

I juli 2020 köpte Storytel det arabiska ljudboksföretaget Kitab Sawti, och redan då började man se över möjligheterna att slå ihop de båda ljudboksplattformarna till ett varumärke. Nu, mindre än ett år senare, står det klart att Kitab Sawti försvinner och att det blir Storytel som kommer stå för de arabiska ljudbokstjänsterna framöver. Det skriver Boktugg.

När det arabiska ljudboksföretaget Kitab Sawti köptes upp av Storytel i somras inleddes samtidigt en strategisk översyn i syfte att slå ihop företagens appar och tjänster till ett och samma varumärke. Nu, ungefär åtta månader senare, står det klart att Kitab Sawti försvinner och att de arabiska ljudbokstjänsterna kommer gå under Storytels varumärke.

Med start i dag den 9 mars kan det förenade Storytel/Kitab Sawti-teamet erbjuda världens största bibliotek för ljudböcker på arabiska till kunder i den så kallade MENA-regionen. MENA är en förkortning för Middle East and North Africa, eller på svenska alltså Mellanöstern och Nordafrika.

Nyskapare inom MENA-regionen

Ingrid Bojner, CCO på Storytel menar att de båda företagen är nyskapare på ljudboksmarknaden, och har med stort fokus på storytelling blivit stora bland både förlag och konsumenter inom MENA-regionen.

– Det är verkligen spännande att slå ihop dessa båda inspirerande och ledande ljudboksplattformar under ett varumärke och skapa ett kraftfullt regionalt lokomotiv för ljudboksupplevelser, säger hon i ett pressmeddelande.

Vill växa genom nya utmaningar

Sebastian Bond, Kitab Sawtis grundare och nu chef för Storytel MENA, menar att det ligger i företagets DNA att hela tiden anta nya utmaningar och på olika sätt lyfta kundernas upplevelser. Han tror att den gemensamma ljudboksplattformen kommer bidra till ökad tillväxt på arabisk mark, och att den kommer öppna upp för fler samarbetsmöjligheter för företagets förlagspartners och andra aktörer.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.