smartphone och hörlurar ligger på en hög med böcker, med Sydkoreas flagga i bakgrundenJust nu producerar Storytel nya ljudböcker som ska släppas på den koreanska marknaden i slutet av 2019. Foto: alexkich/Shutterstock.com

Lanseringar

Storytel vidgar sin horisont och lanserar sin ljudbokstjänst i Sydkorea. Man räknar med att i slutet av året kunna presentera tusentals nya ljudböcker för den sydkoreanska publiken, skriver ljudboksföretaget i ett pressmeddelande.

Den svenska ljudbokstjänsten Storytel är redan väl etablerad internationellt och har blivit den största streamingtjänsten för ljudböcker och e-böcker i norra Europa.

Nu ställer företaget in siktet utanför Europa, meddelar man i ett pressmeddelande och avslöjar att Storytels tjänst kommer att lanseras i Sydkorea. Lanseringen kommer att ske redan i slutet av 2019.

Utbudet utökas med tusentals koreanska ljudböcker

Ljudboksjätten är redan nu igång med att producera ljudböcker inför lanseringen genom ett nyetablerat bolag i Seoul, huvudstaden i Sydkorea. Tills det är dags för lanseringen räknar man med att ha tusentals koreanska titlar i sitt sortiment, såväl egna verk som köpta från en tredje part.

Fokus under det första året kommer att ligga på just de erbjudna titlarna, så att Storytel kan visa upp en stark katalog som håller för konkurrenser. Redan sedan tidigare är Storytel i ledningen när det gäller utbud av ljudböcker och e-böcker, med ungefär 270 000 titlar i sitt bibliotek globalt sett.

Ljudbokslyssnandet är störst hos unga i Sydkorea

Marknaden för ljudböcker och e-böcker i Sydkorea växer allt mer. Varje år sker försäljning för omkring 250 miljoner amerikanska dollar. Den större delen av de koreanska ljudbokslyssnarna är unga; ungefär två tredjedelar av dem är under 40 år.

De flesta föredrar att lyssna på ljudböcker när de pendlar till jobbet, på kvällen innan läggdags eller bara hemma i vardagen.

Lanseringen går i linje med Storytels fortsatta tillväxt

Detta gör att Sydkorea passar perfekt in i Storytels fortsatta expansion och tillväxt, menar Storytels Head of Expansion Stefan Tegenfalk.

– Sydkorea är en offensiv marknad med en ungdomlig teknikbejakande profil och en växande ljud- och e-boksmarknad där Storytel verkligen kan göra skillnad både när det gäller kundupplevelse och innehåll, säger Stefan Tegenfalk i företagets pressmeddelande.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.