Svarta hörlurar som är kopplade till en mobiltelefon med ett mobilskal som ser ut som den israeliska flagganUnder första kvartalet 2020 kommer Storytel att lansera sin ljudbokstjänst på den israeliska marknaden. Ett första steg i lanseringen är förvärvet av den israeliska ljudbokstjänsten iCast. Foto: BERMIX STUDIO/Shutterstock.com

Lanseringar

Storytels förvärv av den israeliska ljudbokstjänsten Icast Ltd är ett steg i deras satsning i Israel. Planen är att lansera Storytel under första kvartalet 2021.

Icast Ltd är ledande på den israeliska ljudboksmarknaden. Icast Ltd startades 2006 och var från början en podcasttjänst. Men 2011 lanserade man Israels första streamingtjänst för ljudböcker. Icast är en respekterad och uppskattad ljudbokstjänst både i samhället och i den israeliska förlagsvärlden.

Icast störst i Israel på ljudböcker

Icast har vuxit och blivit ett etablerat varumärke på den israeliska marknaden. I Israel är Icast synonymt med ljudboksupplevelser. Icast har i dag en ljudbokskatalog på över 2 500 titlar på hebreiska. I dessa titlar ingår bland annat bestsellers och klassiker som Yuval Noah Hararis Sapiens: A Brief History of Humankind, Margaret Atwoods The Handmaid’s Tale, F. Scott Fitzgeralds The Great Gatsby och många fler.

Storytels vd och grundare, Jonas Tellander, ser fram emot Storytels insteg på den israeliska marknaden. För Storytel innebär förvärvet av Icast och lanseringen av Storytel i Israel en stor tillväxtpotential.

Förvärvet viktigt för Storytels lansering i Israel

Den globala verksamheten och Storytels ledande innehållskatalog med över 500 000 titlar har under de senaste åren vuxit snabbt. Storytel är verksamma i 20 länder och har över 1,2 miljoner abonnenter. För Storytel är förvärvet av den israeliska ljudbokstjänsten en viktigt del och förberedelse inför lanseringen i Israel.

Icasts grundare och vd, Moti Lippman, är stolt över Icast-teamet som tillsamman har skapat en marknad för ljudböcker i Israel som visat sig vara lönsam för tredje året i rad.

Storytel kan ta den israeliska ljudboksmarknaden till nästa nivå

Storytels unika och globala erfarenhet av ljudboksmarknaden och dess tekniska resurser kommer ta den israeliska ljudboksmarknaden till nästa nivå när det gäller innehåll, produktion, marknadsföring och användarupplevelse. Moti Lippman tillträder rollen som landschef för Storyel i Israel och är mycket förväntansfull inför lanseringen i Israel.

Storytels förvärv av Icast kommer att slutföras den 1 oktober 2020. Köpesumman är hemlig och köpeskillingen kommer att erläggas både kontant och via en aktieemission.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.