En bild på en ljudbok från Avanza och svenska pengarStorytel har inlett ett samarbete med Avanza. Foto: Roland Magnusson/Shutterstock.com, Pressbild/Storytel

Lanseringar

Storytel inleder ett samarbete med Avanza och lanserar ljudböckerna Sparskolan och Aktieskolan. Johanna Kull och Nicklas Andersson från Avanza hoppas på att kunna inspirera och hjälpa ännu fler människor att få bättre koll på sin privatekonomi och sitt sparande.

Johanna Kull, sparekonom på Avanza, ser fram emot ett spännande samarbete med Storytel, där de genom ljudböckerna kan nå ut till en bredare målgrupp. Det blir ett nytt sätt för Avanza att dela med med sig av sina kunskaper, där förhoppningen är att kunna hjälpa fler människor till en bättre privatekonomi och att se över sitt sparande.

Ljudböckerna ska utbilda människor i privatekonomi

Trots att intresset för privatekonomi växer har det funnits ett tomrum i ljudboksvärlden. Det har saknats en heltäckande skola om privatekonomi och sparande. Därför har Storytel och Avanza inlett ett unikt samarbete där man har tagit fram originalproduktionerna Sparskolan och Aktieskolan som lanseras under 2019. Det är sparekonomen Johanna Kull och börsexperten Niklas Andersson, som också driver Avanzapodden som, står för både manus och ljud till de båda ljudböckerna.
–  Avanza är precis den partner som vi har letat efter och jag är stolt över att Storytels originalutgivning fortsätter att bryta ny mark inom förlagsbranschen, säger Joakim Tholén på Storytel Publishing.

Nästa satsning på affärslitteratur

Samarbetet mellan Avanza och Storytel är ett led i nästa steg av satsningen på affärslitteratur. De två originalproduktionerna Aktieskolan och Sparskolan är skrivna i samarbete med Storytel Publishings ljudboksexperter. Sparskolan, som finns i nio delar, finns redan nu i Storytels ljudbokstjänst, och Aktieskolan kommer att publiceras i tio delar senare under 2019.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.