mobil med storytels logga ligger på orangea lakanDen 15 juni släpper Storytel pandemidramat Glaciär. Berättelsen är en del av företagets koncept "Storytel Original" och kommer således bara vara tillgänglig för Storytels lyssnare. Foto: Pressbild/Storytel

Lanseringar

Ljudboksjätten Storytel teamar upp med författaren Camilla Läckberg och skådespelaren Alexander Karim och ger ut deras gemensamma verk “Glaciär”. Pandemidramat produceras exklusivt för ljudboksplattformens lyssnare och släpps den 15 juni.

Storytels koncept “Storytel Original” innefattar berättelser som skrivs och produceras exklusivt för ljudboksplattformens lyssnare. Helt unikt innehåll med andra ord. Nu spinner företaget vidare på konceptet och ingår avtal med Camilla Läckberg och Alexander Karim som ligger bakom pandemi- och kärleksdramat Glaciär.

“En kärlekshistoria i Shakespeare-anda”

I Glaciär får man följa två främlingar som hålls isolerade i varsitt hotellrum samtidigt som ett dödligt virus härjar utanför fönstret och hotar att ta död på allt mänskligt liv. Vad händer med en människa i isolering? Och vad är livet egentligen värt utan mänsklig kontakt?

Ljudboksdramats exekutiva producent Anna Öqvist Ragnar beskriver Glaciär som en “kärlekshistoria i Shakespeare-anda” i en tid då vi alla har fått känna på hur ofrivillig isolering kan påverka vårt innersta. Hon är oerhört stolt över det stora teamet bakom Glaciär, och hoppas att pandemidramat kommer gå hem hos alla lyssnare.

Släpps den 15 juni

Glaciär ska ges ut på 14 språk och kommer lanseras den 15 juni på Storytel i Sverige, Danmark, Finland, Island, Polen och Bulgarien. Senare under året kommer ljudberättelsen även släppas i Tyskland, Belgien, Nederländerna, Ryssland, Italien, Spanien, Turkiet, Mexiko, Colombia och Brasilien.

Storytels största projekt

Storytels head of global direct publishing, Rickard Henley, menar att Glaciär ligger helt rätt i tiden, och att det känns kul att så många lyssnare världen över kommer kunna ta del av berättelsen.

– Det här är vårt största projekt hittills, sett till hur många översättningar och produktioner vi gör parallellt. Storytel Original är nu en spännande mix av superlokalt och skräddarsytt, och globalt, säger han i pressmeddelandet.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.