storytel framgangsrika satsningar 1

Undersökningar

Storytel som tidigare rapporterat stora förluster kan snart ha vänt verksamheten till att bli vinstdrivande. Detta tack vare de stora utlandssatsningarna som genomförts, som gett en ökning på närmare 140 000 kunder.

Ljudboksföretaget har tidigare uppmärksammats i stor utsträckning för deras expansion i utlandet. Bland de länder där man nu bedriver verksamhet innefattas länder som Förenade Arabemiraten. Dessa satsningar verkar nu gett resultat, då kundkretsen ökat markant under året.

Storytel satsar på nya marknader

Till skillnad mot många andra ljudboksföretag har Storytel visat sig orädda för att expandera till många olika länder, och därmed språk. DI rapporterar att företaget under de senaste 12 månaderna har expanderat till 6 nya marknader.
Satsningarna har gett företaget närmare 140 000 kunder, som alla betalar en fast avgift för sitt abonnemang. De nya kunderna är onekligen välkomna för företaget som tidigare kämpat med lönsamheten.
Grundaren Jonas Tellander säger i ett uttalande att siffrorna talar för att deras satsningar med lokala team i utlandet har gett resultat. Om det räcker för att vända företagets resultat till en vinst återstår dock att se.

Stora förändringar återstår för Storytel

Storytel som inte verkar nöjda med förändringar än tillkännagav nyligen att de ska byta börs. Bytet ska enligt företaget möjliggöra i större utsträckningar för utländska investerare att handla med aktien, vilket skulle kunna ge företaget ytterligare kapital för framtida expansioner.

Tänk på! Bytet av handelsplats för aktien ska öka möjligheterna att få in utländskt kapital, vilket även är troligt med hänsyn till de stora satsningarna utomlands.

Om den aggressiva expansionen utomlands håller i sig återstår att se. Troligtvis kommer dock Storytel inte att sluta satsa i utlandet då de redan idag får närmare hälften av sina intäkter från utlandet.
Redan i dagsläget har man överträffat förväntningarna på sina intäkter. Totalt var abonnemangsintäkterna 239 miljoner kronor, vilket överträffade prognosen med 3 miljoner kronor.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.