I en uppslagen bok ligger en mobiltelefon med hörlurarStorytel öppnar kontor i Karlstad för att värva techtalanger. Foto: gerasimov_foto_174

Ljudboksmarknaden

Under de senaste åren har ljudbokstjänsten Storytel vuxit ordentligt i och med att de expanderat rejält ute i världen. I december lanserades Storytel i Bulgarien och i januari köpte de Ztory som är en digital tidningsprenumeration. I och med det öppnar man upp ett kontor i Karlstad där det nu pågår rekrytering av techtalanger.

Storytel som nyligen expanderade i Bulgarien har nu köpt Ztory som är en digital tidningsprenumeration med säte i Värmland. För att kunna fortsätta växa riktas blickarna mot Karlstad där universitetet har en spännande teknologisk satsning och där det finns möjlighet att värva de största techtalangerna i regionen.

Nytt kontor i Karlstad i samband med förvärvet av Ztory

När Storytel lanserades i Bulgarien i december blev det den femtonde marknaden för företag. I samband med köpet av Ztory väljer Storytel att öppna upp ett helt nytt kontor i Karlstad. Ambitionen är att man till sommaren har anställt minst tre personer och därefter öka sin närvaro i regionen.
Enligt Storytels operativa chef Märta Langéen väcker de nya tjänsterna ett stort intresse. Det råder hög tillströmning och chanserna att hitta dem som är absolut bäst ökar för Storytel om de sprider ut sin geografisk närvaro runt om i Sverige.

Värmland har en spännande teknologisk satsning

I Värmland finns det flera fantastiska berättare och författare som berikar vårt avlånga land och på universitet i Karlstad finns det en mycket spännande teknologisk satsning. Det är helt klart viktiga faktorer när Storytel ska utveckla den ledande digitala ljudbokstjänsten i Sverige.
Enligt Ztorys vd Daniel Malmqvist är det en härlig upplevelse att utöka verksamheten och att få ta med flera förmågor från Värmland på den här tillväxtresan. Vidare har Ztory och Storytel de bästa läs- och lyssningserbjudandet i landet.
Storytel har kontor i Stockholm, Umeå och Lund och i och med att de i samband med förvärvet av Ztroy öppnar kontor i Karlstad har man nu fyra kontor runt om i Sverige.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.