Jonas Tellander, Storytels vdTrots den tuffa resan har Storytel nu över en miljon användare. Foto: Press

Undersökningar

Storytels framgångssaga fortsätter. Den 12 augusti i år passerade företaget en miljon betalande abonnenter. Det innebär en ökning med drygt 200 000 kunder sedan årsskiftet, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Den 12 augusti i år nådde Storytel en stor milstolpe – antalet prenumeranter översteg en miljon. Och företaget förväntar sig att fortsätta växa. Deras mål är att nå 1,1 miljoner abonnenter innan 2019 har tagit slut, enligt Avanza.
Storytel har totalt 300 000 titlar i sitt bibliotek och är etablerat på 17 marknader världen över. Dessutom äger de flera stora förlag, bland annat Norstedts, Rabén och Sjögren och B. Wahlström.

Storytel har haft en tuff resa

– Jag är otroligt tacksam och ödmjuk inför det fantastiska gensvar som Storytel får varje dag från människor i alla delar av världen som älskar berättelser. Det sporrar och inspirerar oss att fortsätta brinna och leda utvecklingen av nya underbara läsupplevelser tillsammans med användarna och författarna. Miljoner tack till alla våra fantastiska kunder, säger Storytels vd, Jonas Tellander.

I dag är Storytel inte bara den största ljudbokstjänsten i Sverige utan i hela norra Europa. Enligt Mobil.se har företaget en marknadsandel på 80 procent. Men det har inte alltid varit lätt.

Företaget grundades 2005 under namnet Bokilur. Det var en tid då många av de största streamingtjänsterna precis började etablera sig. Men under den globala finanskrisen 2008 påverkades Storytel negativt. Programmet Draknästet på SVT blev räddningen för Storytel. Jonas Tellander presenterade sin affärsidé för programmets affärsänglar och fick finansiering.

Företaget fortsätter att växa

Storytel fortsätter att fokusera på innovation. År 2018 lanserades företagets egna läsplatta, Storytel Reader. Dessutom släppte de år 2019 tjänsten Ztory, som tillåter användare att även prenumerera på tidningar och magasin.
Företaget fortsätter även att expandera. Under 2019 ska tjänsten lanseras i Brasilien och Sydkorea.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.