Pressbild på storytels vd jonas tellander mot rosa bakgrund.Storytels vd och grundare Jonas Tellander ser fram emot arbetet tillsammans med amerikanska Audiobooks.com. Foto: Mattias Bardå

Ljudboksmarknaden

Storytel har nu köpt upp den amerikanska ljudbokstjänsten Audiobooks.com från det globala investmentbolaget KKR, vilket innebär ett stort steg i rätt riktning mot världens största engelskspråkiga ljudboksmarknad. Köpet beräknas vara klart precis innan årsskiftet, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Storytel fortsätter sin internationella expansion och har precis ingått avtal om att köpa upp den amerikanska ljudbokstjänsten Audiobooks.com, som sedan starten 2011 har fått ett starkt fäste på USA:s ljudboksmarknad. Tjänsten har funnits både för iOS- och Android-enheter och företaget har även kunnat erbjuda integration till exempel via Alexa, Android Auto, CarPlay och Sonos. I appen hittar du cirka 300 000 ljudböcker, men även miljontals (!) poddar och annan ljudunderhållning.

Att Storytel nu förvärvar Audiobooks.com innebär ett stort steg in på den amerikanska marknaden, vilket går helt i linje med Storytels företagsstrategi om att etablera sig på vad de kallar “mogna marknader”.

Storytel får ny plattform att växa på

Storytels vd och grundare Jonas Tellander är imponerad av den framgång, expertis och erfarenhet  Audiobooks.com besitter. Både på den amerikanska, brittiska och australiensiska marknaden. Han ser fram emot det kommande samarbetet.

– Audiobooks.com är ett lönsamt och växand företag som sätter sina konsumenter och partners i centrum och ger Storytel en ny plattform för tillväxt, säger han i pressmeddelandet.

Företag som delar vision och värderingar

Audiobooks general manager Ian Small, som kommer ha kvar sin roll även efter att köpet är klart, är stolt över framgångarna som företaget har skördat hittills och ser nu även han fram emot det man kommer kunna skapa tillsammans med Storytel.

Han säger att de nu blir del av en företagsgrupp som har samma vision och värdering som Audiobooks.com.

I slutet av december 2021 beräknar man att transaktionen för köpet ska slutföras.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.