författaren och artisten jonas gardellChattnovellserien Personlig assistent av Jonas Gardell finns att läsa i appen Stories by Storytel. Foto: Stellan Herner/Norstedts

Lanseringar

Jonas Gardell ansluter sig till författarskaran som skrivit noveller för tjänsten Stories by Storytel. Tjänsten finns att ladda ner gratis som app och innehåller noveller skrivna i chattformat. Satsningen har fått ett varmt mottagande och engagemang hos läsarna, skriver Storytel i ett pressmeddelande.

Konceptet Stories by Storytel har sedan juni i år försett användarna med chattnoveller i olika genrer. Berättelserna är skrivna i form av konversationer som du klickar fram meddelande för meddelande, vilket ger en autentisk och engagerande upplevelse för läsaren.
Sedan lanseringen den 14 juni har flera författare bidragit med egna specialskrivna berättelser, däribland Anders Jacobsson, Sören Olsson, Sara Kadefors och Babben Larsson. Genrerna varierar mellan allt från romantik och humor till spänning, skräck och fantasy.

Rolig berättelse som berör på ett djupare plan

Nu har turen kommit till författaren och artisten Jonas Gardell. Han har skrivit en serie på fem noveller som släpptes hos Stories by Storytel den 14 oktober, med namnet Personlig assistent.
Personlig assistent handlar om  en assistent och en skådespelare som har stora, inte alltid helt rimliga krav på sin omgivning. Johanna Thydell, innehållsansvarig på Stories by Storytel, beskriver novellserien som rolig, rapp och realistisk, men som också balanserar humorn med mörka och djupa inslag.
– Jag tyckte den här nya formen var kul att skriva för. En sorts mininoveller i apparnas tid, säger Jonas Gardell i ett pressmeddelande från Storytel.

Dialog som berättarform väcker engagemang

Innehållsansvariga Johanna Thydell är själv författare. Hon berättar att det är fantastiskt med en berättarform som består av enbart dialog, som är den del hon själv tycker är roligast i skrivandet.
– Det är väldigt roligt att se att engagemanget är så högt. Våra Stories-läsare har verkligen tagit formatet till sig och följer novellerna från början till slut, säger Johanna Thydell.
Stories by Storytel är helt gratis att ladda ner och finns där du hittar andra appar.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.