En bok ligger på ett träbord med en mobil och hörlurar på uppslaget.När det andra kvartalet 2021 hade nått sitt slut var BookBeats betalande användare 50 procent fler än vid samma tidpunkt 2020. Nu satsar företaget stort på sin lansering i både Österrike och Schweiz. Foto: gerasimov_foto_174/Shutterstock.com

Trender

Under årets andra kvartal passerade BookBeat sin milstolpe om 500 000 betalande användare, och när kvartalet var slut var siffran 50 procent högre än vid samma tid förra året. De flesta av ljudboksjättens användare finns i Sverige, Finland och Tyskland, men företaget växer snabbt även i Danmark och Polen och har precis inlett en bred lansering i både Österrike och Schweiz.

Vi har tidigare skrivit om att BookBeat passerade sin milstolpe om 500 000 betalande användare under det andra kvartalet 2021, och när kvartalet var slut hade ljudboksjätten 50 procent fler användare jämfört med motsvarande period i fjol. Intäkterna har under de första två kvartalen 2021 gått upp med 42 procent.

Fortsätter inta nya marknader

De flesta av BookBeats drygt 500 000 användare finns i Sverige, Finland och Tyskland, men under det andra kvartalet fortsatte företaget att växa sig allt starkare i både Danmark och Polen där man inledde en bred lansering förra året. I juni påbörjade BookBeat även en lansering i Österrike och Schweiz där man har samma mål som på de andra marknaderna: att passera 100 000 användare och på sikt bli marknadsledare eller i alla fall huvudutmanare.

Blev direkt den mest nedladdade streamingtjänsten för böcker

På den österrikiska marknaden blev BookBeat direkt den mest nedladdade streamingtjänsten för böcker, men företages vd Niclas Sandin menar att man fortfarande är i ett väldigt tidigt skede i lanseringen. I både Österrike och Schweiz kommer man som ett nästa steg börja experimentera med olika typer av marknadsföring för att se vad som ger bäst effekt på tillväxten.

“Vi är bara i början av vår expansion”

Niclas Sandin ser såklart väldigt positivt på företagets fina start på 2021, men berättar i ett pressmeddelande att man inte kommer nöja sig i första taget.

– Vi är bara i början av vår expansion och för diskussioner med lokala förlag på flera nya europeiska marknader där vi planerar att inleda en bred lansering det närmaste året, säger han i pressmeddelandet.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.