pressbild på nextorys vd shadi bitarNextory gjorde ett riktigt starkt första kvartal 2021. Ljudboksjättens vd Shadi Bitar menar att de sett till antalet nya betalande användare aldrig haft en så bra start på ett nytt år. Foto: Pressbild/ Sofia Pettersson

Undersökningar

Ljudbokstjänsten Nextory fortsätter framgångsresan och har just avslutat ännu ett starkt kvartal. Under årets första tre månader ökade antalet betalande användare med 61 procent jämfört med motsvarande period 2020 och man har även sett ett kraftigt ökat engagemang i appen. Enligt företagets vd Shadi Bitar har de aldrig haft en så bra start på ett nytt år.

Årets första kvartal har varit en riktigt bra period för den svenska ljudboksjätten Nextory. När företaget summerar Q1 visar det sig att antalet betalande användare ökade med hela 61 procent jämfört med första kvartalet 2020. Ökade kraftigt gjorde även antalet nystartade familjeabonnemang, och i Finland har antalet användare mer än fördubblats under året som gått. Nextory har även registrerat en rekordhög kundlojalitet där engagemanget i appen har ökat markant.

Framgångsrik lansering i Nederländerna

Just nu finns Nextorys app förutom i Sverige tillgänglig i Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz, Österrike och Nederländerna. Snart är det även dags för lansering på den norska marknaden. Lanseringen i Nederländerna är den senaste i raden, och det är också den som varit den mest framgångsrika hittills. Nextory har lyckats nå alla målsättningar under årets första fyra månader utan att man ens har kunnat besöka landet.

Har aldrig startat ett år så starkt som 2021

Nextorys vd Shadi Bitar menar att man sett till antalet nya användare aldrig haft en så stark start på ett nytt år. Och med tanke på företagets framtidsplaner verkar fortsättningen på 2021 inte bli sämre.

– Nu ser vi mycket fram emot vår kommande lansering i Norge med det största utbudet av norska böcker samlade i en app. Planen är också att lansera i flera nya länder under 2021, säger han i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.