Pressbild på nextorys vd shadi bitar bredvid stapeldiagram.Under det tredje kvartalet 2021 slog Nextory nytt rekord i antalet nya användare. Företagets vd Shadi Bitar berättar att de även sett en högre kundlojalitet än någonsin. Foto: Pressbild/Nextory

Ljudboksmarknaden

Under det tredje kvartalet 2021 växte Nextory med hela 68 procent jämfört med motsvarande period förra året, och noterar således rekord gällande både antal nya användare och kundlojalitet. Nu väntar ett spännande sista kvartal för den svenska ljudboksjätten, där stort fokus kommer ligga på utlandsexpansion.

2021 har varit ett bra år för Nextory. Tidigare under året köpte ljudboksjätten upp Spaniens största boktjänst, och i början av augusti gjorde Nextory en riktig succé-lansering i Spanien. Nextorys app finns nu på totalt nio europeiska marknader, och fler kommer det bli under de kommande månaderna.

Under det tredje kvartalet ökade Nextorys betalande användare med hela 68 procent jämfört med motsvarande period 2020, och företaget har därmed satt nytt rekord i antal nya användare. 

Högre kundlojalitet än någonsin

Nextorys vd och grundare Shadi Bitar bekräftar att de aldrig sett en så stor ökning av nya kunder under ett kvartal som under det tredje kvartalet 2021. Han tillägger att de nu även har sett att lojaliteten bland kunderna är högre än någonsin.

– Det beror på att vi har lyckats behålla momentum på befintliga marknader samtidigt som tillväxten har tagit ordentlig fart på våra nytillkomna marknader Norge och Spanien, säger han i ett pressmeddelande.

Stort fokus på utlandsexpansion under årets fjärde kvartal

Shadi Bitar berättar att det sista kvartalet 2021 kommer bli en spännande period för företaget. Man kommer ha fortsatt stort fokus på utlandsexpansion, men även testa en hel del aktiviteter i marknadsföringssyfte på de befintliga marknaderna.

Summering av det tredje kvartalet

När Nextory summerar det tredje kvartalet 2021 är det alltså följande tre punkter som företaget vill lyfta lite extra.

  • Antalet betalande användare ökade med 68 procent.
  • Företagets bästa tre månader någonsin om man ser till tillväxt och antalet nya kunder.
  • Spanien-lanseringen som var en av företagets mest framgångsrika hittills.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.