hörlurar runt tre böckerIntresset för böckernas värld var starkt under krisåret 2020. Ljudboksföretaget BookBeat passerade milstolpar gällande både intäkter och antalet användare. Foto: Billion Photos/Shutterstock.com

Trender

Ljudboksföretaget BookBeat blomstrade under 2020. Minst sagt. Intäkterna växte med 63 procent och uppgick till totalt 508 miljoner kronor, och vid årsskiftet hade företaget 421 000 betalande användare. Enligt BookBeats vd Niclas Sandin har den positiva trenden fortsatt även in i 2021.

2020 var BookBeats mest framgångsrika år hittills. Företaget passerade inte bara en utan två milstolpar, när de totala intäkterna i slutet av året landade på en halv miljard kronor och antalet betalande användare översteg 400 000.

Det kan jämföras med siffrorna för 2019 då intäkterna landade på 311 miljoner kronor och antalet användare på 255 000. En ökning på 63 respektive 65 procent.

Högsta antalet nya användare under ett dygn

I slutet av december slog BookBeat dessutom nytt rekord gällande antalet nya användare under ett dygn. BookBeats vd Niclas Sandin menar att 2020 var lika märkligt som framgångsrikt, och är mycket nöjd med att man lyckats uppnå målen gällande både intäkter och antalet användare.

Och enligt Niclas Sandin har den positiva utvecklingen fortsatt in i det nya året. Januari 2021 blev BookBeats bästa januari någonsin sett till antalet nya användare.

Böckerna starka mitt i krisen

Intäkterna i snitt (efter moms) per betalande användare var under 2020 125 kronor. De betalande användarna läste och lyssnade i snitt 24 timmar varje månad.

– Det är både ett styrkebesked för det vi byggt men kanske ännu mer för boken i sig som visar att den kan stå stark samtidigt som den går igenom både en omvälvande digital transformation och en global kris, säger Niclas Sandin i ett pressmeddelande.

Passerade 200 miljoner lästa och lyssnade timmar

Förutom att BookBeat uppnådde sina mål gällande intäkter och antalet användare passerade man under 2020 även milstolpen 200 miljoner lästa och lyssnade ljudbokstimmar sedan starten 2015.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.