sofie sarenbrant och man som läser e-bok på surfplattaSyndabocken av Sofie Sarenbrant var årets den mest utlästa e-bok hos Nextory. Foto: Thron Ullberg/Bookmark Förlag och TierneyMJ/Shutterstock.com

Utmärkelser

Nextorys pris för mest utlästa e-bok för vuxna gick i år till Sofia Sarenbrant för hennes deckare Syndabocken. Priset delas ut till de e-böcker inom olika kategorier som flest kunder har läst igenom från början till slut. Vd:n och grundaren för Nextory, Shadi Bitar, tror att e-boksintresset kommer att fortsätta växa, enligt ett pressmeddelande från ljudboksföretaget.

Stora e-bokspriset delas ut av ljudboksföretaget Nextory, i syftet att hylla det digitala bokformatet. Priset instiftades förra året. Nominerade till tävlingen blir e-böcker som påbörjats av minst 500 läsare, och de mest utlästa titlarna i varje kategori vinner förstapriset.

Sofie Sarenbrants är vinnare i vuxenkategorin

Inom vuxenkategorin var det deckarförfattaren Sofie Sarenbrant som tog hem årets förstaplats med sin senaste bok Syndabocken.

– Vilken ära att få vinna ett pris som avgörs av mängden utlästa böcker, säger författaren i Nextorys pressmeddelande.

Vidare tackar Sofie Sarenbrant alla läsare och hoppas att de som tyckte om Syndabocken också kommer att gilla uppföljaren med titeln Skamvrån.

Priset delas ut inom en mängd olika kategorier

I barnkategorin gick årets förstapris till Bajsboken av Pernilla Stalfelt, som också den har fångat flest läsare från början till slut.

Förutom priserna för vuxenböcker och barnböcker delas priset ut inom fem olika genrer. Dessa genrer är biografier, kokböcker, erotik, personlig utveckling samt träning och hälsa.

Intresset för e-böcker växer snabbt

Att läsa böcker digitalt blir allt mer populärt. Bara på Nextory har e-boksläsningen mer än fördubblats det senaste året, och Nextorys vd och grundare Shadi Bitar tror på en ljus framtid för e-boken.

– Vårt mål är att fler ska läsa mer och därför kommer vi fortsätta utveckla och hylla den digitala läsupplevelsen, berättar Shadi Bitar.

De flesta ljudbokstjänster på den svenska marknaden erbjuder e-böcker och låter därmed läsaren välja och variera mellan att läsa och lyssna på böcker.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.