Hörlurar ligger på en bokhög.Storytel har utsett årets mest lyssnade ljudbok, och ännu ett år är det en titel från Sofie Sarenbrant som kniper förstaplatsen. Foto: Marek Mnich/Shutterstock.com

Topplistor

Som traditionen bjuder har Storytel nu sammanställt ljudbokstoppen under året som gått, och för andra året i rad är det en titel av Sofie Sarenbrant som klättrar längst upp på prispallen. I år är det “Skyddsängeln” som alltså är den mest lyssnade ljudboken på Storytel.

När Storytel sammanfattar ljudboksåret 2021 är det ännu ett år en titel av Sofie Sarenbrant som placerar sig högst upp på listan över årets mest lyssnade ljudböcker. “Skyddsängeln” är den nionde delen i författarens deckarserie om kriminalkommissarien Emma Sköld, och är en uppföljare till “Mytomanen” som knep förstaplatsen i fjol.

Katarina Ewerlöf, som läst in både “Skyddsängeln” och “Mytomanen” intar en andraplats på Storytels lista över de mest lyssnade inläsarna under 2021. Precis som förra året är det Gunilla Leining som är ohotad etta.

Peppad på att skriva en uppföljare

Sofie Sarenbrant är väldigt glad över “Skyddsängelns” förstaplacering och tackar alla lyssnare som ägnat många lyssningstimmar åt spänningsromanen.

– Nu är jag extra peppad att försöka skriva en så bra uppföljare som möjligt, säger Sofie Sarenbrant i ett pressmeddelande.

Övriga listettor samma som förra året

När det gäller Storytels övriga topplistor för 2021 är det inte mycket som har hänt sedan förra året. Gunilla Leining är som sagt ännu ett år den mest lyssnade inläsaren, och J.K. Rowling verkar inte lämna ifrån sig titeln som den mest lyssnade författaren i första taget.

IJustWantToBeCool toppar barntopplistan

Precis som förra året är det humortrion IJustWantToBeCool (IJWTBC) som lägger sig i topp på listan över de mest lyssnade barnböckerna under året med deras succéserie “Sommarjobbarna”.

Tittar man på vilka författare som har flest titlar med på barntopplistan är det duon Anders Jacobsson och Sören Olsson som ligger etta med hela tre titlar i topp tio. 

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.