Man som ligger ner och läser en e-bok på en surfplattaStora e-bokspriset är en unik utmärkelse som Nextory har instiftat för böcker som blivit lästa från början till slut. Foto: Andrey_Popov/Shutterstock.com

Utmärkelser

Nu är vinnarna korade i Stora e-bokspriset. 2020 års vinnare i vuxenkategorin blev Sofie Sarenbrants bok Skamvrån och i barnkategorin tog Stina Wirsén hem förstaplatsen med boken Vem finns?.

För tredje året i rad delar Nextory ut Stora e-bokspriset för att hylla e-boken. Nextory har kartlagt de titlar som faktiskt blivit lästa från början till slut. Jämfört med de topplistor som finns för fysiska böcker är det stor skillnad eftersom de bara baseras på antal sålda exemplar.

Skamvrån och Vem finns? vinnare av Stora e-bokspriset

I vuxenkategorin vann Sofie Sarenbrant med sin bok Skamvrån, som är den sjunde delen i succéserien om kriminalinspektör Emma Sköld. I barnkategorin vann Stina Wirsén med sin bok Vem finns?. Stina Wirsén berättar om existentiella frågor, livsglädje, sorg och saknad. Boken Vem finns? handlar om syskonparet Mjau och Pip och deras familj. Men vilka finns i familjen och vilka finns inte?
Förutom pris i barn- och vuxenkategorin delas det även ut pris i kategorierna: romaner, biografier och memoarer och personlig utveckling.

Unikt pris till de böcker som blivit lästa från början till slut

Nextory är ensamma om att dela ut ett bokpris som faktiskt bygger på att boken har blivit läst och inte bara på antalet sålda exemplar. Och enligt Nextorys Head of Content, Camilla Silfvenius, är det en kvalitetsstämpel på att författaren verkligen har lyckats. Camilla Silfvenius och Nextory gratulerar Sofie för andra året i rad till Stora e-bokspriset och utmärkelsen vinnare i vuxenkategorin.
Sofie Sarenbrant tycker att det är fantastiskt att vinna priset för årets mest utlästa titel i kategorin vuxenböcker.
– Jag är extra glad att just Skamvrån har gått hem hos läsarna, eftersom den belyser viktiga och svåra ämnen som psykisk ohälsa och självmord. Stort tack till alla som har läst till sista sidan, säger Sofie Sarenbrant.
I kategorin romaner vann Camilla Davidsson med sin bok I fikonträdets skugga. I kategorin biografier och memoarer vann Tara Westover med boken Allt jag fått lära mig och i kategorin personlig utveckling vann Åsa Axelsson med Jag lämnar ekorrhjulet.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.