Pressbild på alexander karim och camilla läckberg.Alexander Karim och Camilla Läckberg är skaparna bakom kärleksberättelsen Glaciär som nu kommer ut som ljudbok på Storytel. Foto: Magnus Ragnvid/Storytel

Lanseringar

I dag den 15 juni släpps Camilla Läckbergs och Alexander Karims Glaciär på Storytel. Vägen från idé till film och nu även till ljudbok har gått snabbt, och kärleksdramat som inspirerats av ett pandemidrabbat Stockholm blir nu tillgänglig för ljudboksjättens kunder på sexton olika marknader.

– Vi såg Stockholm tömmas på människor. Gator, restauranger och hotell var plötsligt tomma, och vi sa: “Vi måste göra en film i den här miljön, och det måste vara en kärlekshistoria”, berättar Camilla Läckberg i ett pressmeddelande.

I ett coronadrabbat Stockholm hittade deckardrottningen tillsammans med skådespelaren Alexander Karim och regissören Baker Karim inspiration till kärleksdramat Glaciär, som har gått från idé till film och nu även ljudbok på bara ett och ett halvt år. I dag släpps Glaciär exklusivt för Storytels kunder på sexton marknader.

Berättelsen är större än vad som ryms i filmformat

Filmmanuset skrevs under själva inspelningsprocessen. De två huvudkaraktärerna Anna och Erik och deras kärlekshistoria, som kantas av en pandemi som utplånat halva jordens befolkning, föddes och växte sig allt större. Enligt skaparna blev berättelsen så stor att allt inte rymdes i en film.

Camilla Läckberg berättar att de då kom till insikten att det borde bli en bok i ljudboksformat, eftersom det passar bra ihop med filmen. Hon tillägger att att arbetet med Glaciär har varit lite av en skola, och att hon har lärt sig mycket av bröderna Karim.

“Vi har insett hur viktigt det är med mänsklig kontakt”

Enligt Läckberg har ambitionen varit att göra en berättelse som går tillbaka till grunden och lyfter att kärleken övervinner allt. Hon menar att vi under pandemin har fått många värdefulla insikter, där hoppet och mänsklig kontakt blivit viktigare för oss än vi tidigare kanske kunnat ana.

Att inte kunnat röra personer man älskar och ståra när har varit Glaciär-skaparnas största inspiration.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.