sagofiguren alice sitter förvirrad med spelkort, en klocka och en ros omkring sigAlice i underlandet är en av de klassiker som IJustWantToBeCool har gjort en ny tolkning av i Storytels ljudboksserie. Foto: Pushkin/Shutterstock.com

Lanseringar

Youtube-stjärnorna i IJustWantToBeCool har tolkat litteraturklassiker i en egen ljudboksserie. Berättelserna finns nu att lyssna på i Storytels ljudbokstjänst. Konceptet är annorlunda från Storytels övriga utbud, men både skaparna och utgivarna är nöjda med resultatet.

I somras skrev vi om att Storytel har startat samarbete med humorgruppen IJustWantToBeCool. Under oktober släpptes den första ljudboksserien från trion Emil Beer, Victor Beer och Joel Adolphson i Storytels app, nämligen IJWTBC tolkar klassiker.

Ljudboksserien är den första produktionen av två, där IJustWantToBeCool både skriver manus och läser in berättelsen. Båda produktionerna är ett samarbete mellan humorgruppen, Storytel och SplayOne.

Humorgruppen är nöjda med ljudboksserien

Sedan en tid tillbaka finns fyra avsnitt att lyssna på, där humorgruppen har gjort helt nya versioner av välbekanta litterära berättelser. De heter Rödluvan, Victor i underlandet, Sherlock och Holmes och Joel runt på 80 dagar.

Medlemmarna i IJustWantToBeCool berättar att de har tagit sig stora friheter i hur de har skrivit om berättelsernas handling. Trion, som vanligtvis gör video för Youtube och teve, har aldrig förut gjort sketcher enbart med ljud. Men de är alla nöjda med slutresultatet.

De säger att Storytel-användarna kan förvänta sig något som sticker ut från annat de har lyssnat på tidigare i ljudbokstjänsten.

Kreativa tolkningar av klassiska sagor

Även Storytel själva är nöjda med serien. Enligt Storytel Kids förläggare Lisa Ragvals är det första gången som klassiker har tolkats på det här sättet. Bland annat har skaparna slängt in en drake i Alice i underlandet och gett Rödluvan namnet Major Death Girl 1337.

– Emil, Victor och Joel har ett naturligt förhållningssätt till att skriva för ljud. Det, i kombination med deras enorma kreativitet och humor, har gjort arbetet med serien väldigt enkelt och roligt, säger Lisa Ragvals i ett pressmeddelande från Storytel.

Nästa serie från IJustWantToBeCool kommer innan jul och kommer att utspela sig i rymden.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.