Storytels vd och grundare Jonas TellanderStorytels vd och grundare, Jonas Tellander, är mycket nöjd över nyemissioen som på mindre än två timmar genererade nästan en miljard kronor från tunga investerare. Foto: Press/Storytel

Ljudboksmarknaden

Under 2020 vill Storytel nå 2 miljarder i intäkter, och nu har ljudboksspecialisten siktet inställt på 1,5 miljoner betalande kunder. För att nå sina mål tänker de genomföra en riktad nyemission på upp till 6 miljoner, rapporterar Breakit.

När ljudboksföretaget Storytel gick ut med information om att de skulle genomföra en riktad nyemission till svenska och internationella investerare av upp till sex miljoner aktier var det många som nappade.

En miljard på mindre än två timmar

Enligt Storytels grundare och vd, Jonas Tellander, gick det relativt snabbt och enkelt att genomföra nyemissionen. Sedan bolaget noterades har det levererat på alla prognoser. Det gör att bolaget har skapat ett stort förtroende hos investerarna. På mindre än två timmar hade bolaget fått in nästan en miljard kronor från flera tunga investerare.

Nyemissionen, som uppgick till 948 miljoner kronor, blev rejält övertecknad. Några av investerarna är bland annat Skandia Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Swedbank Fonder, Handelsbanken Fonder, TIN Fonder och Vitruvian Partners.

Målet är 1,5 miljoner betalande kunder 2020

Storytel vill växa och har siktet inställt på att nå 1,5 miljoner abonnenter för att nå sitt mål på 2 miljarder kronor i intäkter under 2020. Samtidigt vill ljudboksspecialisten fortsätta att expandera till andra länder.

Storytel tänker därför använda pengarna till att etablera sig på nya marknader, satsa på marknadsföringen och investera mer i innehållsproduktionen. På lång sikt planerar Storytel att ha en omsättning på dryga 40 miljarder svenska kronor år 2030.

Lika stora som Spotify

Enligt Jonas Tellander kommer de att vara lika stora som musikstreamingtjänsten Spotify var när de genomförde sin börsnotering. Ljudboksmarknaden ökar rejält, och målet i år är att omsätta nästan två miljarder kronor.

Vid nyemissionen sattes teckningskursen till 159 kronor. Jämfört med torsdagens stängningskurs innebär det en rabatt på 2,2 procent. I och med nyemissionen blir utspädningen 9,6 procent. Nyemissionen hanterades av Swedbank och ABG Sundal Collier i ett samarbete med det europeiska finansbolaget Kepler Cheuvreux.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.