Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/ljudbock/public_html/wp-content/themes/comparico-parent-theme/template-parts/content-artikel-info.php on line 3

Ljudboksmarknaden

Bookbeat slog dubbla rekord i juli, både i antalet användare och antalet lyssnade timmar. Ljudboksföretagets vd berättar om företagets plan för framtiden och hemligheten bakom tjänstens stora framgångar.

Att ljudböckernas högsäsong är sommaren är ingen nyhet. Men förra året såg sommarmånaderna lite dystrare ut än vanligt för ljudbokstjänsten Bookbeat. Då var det i stället våren och årsskiftet som var topperioderna, då pandemin orsakade restriktioner och nedstängningar runt om i världen.

Under 2021 har världen dock öppnat upp sig igen sakta men säkert. Det syns även i användarstatistiken för Bookbeat, som åter känner igen utvecklingen från tidigare somrar.

Sommaren 2021 blev en milstolpe för Bookbeat

Redan i juni såg Bookbeat att deras marknadsföring fick större effekt än tidigare, berättar vd:n Niclas Sandin. Därefter har det tillkommit ett stort antal användare under resten av sommaren.

Vi har tidigare berättat att Bookbeat passerade 500 000 användare tidigare i år. Men under juli slog tjänsten dessutom rekord i både nya användare och antalet lyssnade timmar i appen.

– Aldrig har så många människor valt att prova BookBeat under en månad och spenderat så mycket tid i ljudböckerna som i juli 2021, säger Niclas Sandin i ett pressmeddelande.

Mot miljonen med 100 000 användare i taget

Nu satsar Bookbeat mot nästa milstolpe: 600 000 prenumeranter. Förhoppningen är att ha nått det målet redan vid årsskiftet.

Sedan vill företaget fortsätta öka användarantalet steg för steg med 100 000 åt gången. På så sätt siktar ljudbokstjänsten på att till slut nå ännu högre höjder, nämligen 1 miljon betalande användare.

Användarupplevelse och marknadsföring är Bookbeats styrkor

Det är två saker som gör att Bookbeat är så framgångsrika, menar Niclas Sandin. Dels arbetar deras team varje dag med att göra användarupplevelsen och tjänstens erbjudande till den bästa på marknaden.

Dels har Bookbeat tagit en ledande roll i marknadsföring på sina kärnmarknader, som leder till att fler upptäcker tjänsten och därmed ökar tillväxten.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.