Söt liten flicka med brunt långt hår och hörlurar som ligger på mage och lyssnar på ljudbokBookBeat lanserar nya kunderbjudanden som passar flera målgrupper. Nu kan du välja på tre olika erbjudanden beroende på hur många timmar per månad som du lyssnar på ljudbok. Foto: New Africa/Shutterstock.com

Lanseringar

För att fler ska ha möjlighet att läsa och lyssna på böcker lanserar BookBeat nya kunderbjudanden till nya prisnivåer. Nu kan BookBeats användare välja på tre olika erbjudanden beroende på hur mycket de använder tjänsten.

BookBeat väljer att uppdatera sina erbjudanden och lanserar nu nya prenumerationsnivåer baserat på hur mycket deras kunder lyssnar på ljudböcker varje månad. BookBeats kunder kan nu välja mellan BookBeat Basic, BookBeat Standard eller BookBeat Premium.

Tre olika typer av abonnemang beroende på hur mycket du vill lyssna

BookBeat Basic passar den som lyssnar lite mindre på ljudböcker. För bara 99 kronor per månad kan användaren lyssna på böcker upp till 20 timmar per månad. För den som vill lyssna lite mer lanseras BookBeat Standard som kostar 149 kronor per månad. BookBeat Standard passar de flesta av BookBeats nuvarande användare och nya kunder som vill kunna lyssna på ljudböcker upp till 100 timmar varje månad. Och för den som vill lyssna på ljudböcker helt obegränsat lanseras ett premiumabonnemang, BookBeat Premium, för 199 kronor per månad.
BookBeats kunder har tillgång till hela BookBeats utbud på över 100 000 e-böcker och ljudböcker oavsett vilket paket de väljer. BookBeats användare kan när som helst ändra sitt abonnemang utifrån hur mycket de använder tjänsten.

Nya kunderbjudanden togs fram efter en analys av användarna

Niclas Sandin, vd på BookBeat, säger att de sedan lanseringen 2016 har analyserat användarnas beteende, och utifrån det har man kunnat dra två slutsatser.
Den ena är att det främst är de som lyssnar på ljudböcker mer än hundra timmar varje månad som har drivit ner ersättningarna till författare och förlag, vilket kan påverka BookBeats utbud.
Den andra är att prisnivåerna upplevs höga för de som inte lyssnar lika frekvent, speciellt när det gäller de yngre målgrupperna. I och med det nya kunderbjudandet har företaget skapat en lösning på det problemet.

Rättvisare kunderbjudanden

Anledningen till att BookBeat har valt att utveckla sitt kunderbjudande är för att det blir rättvisare. De som lyssnar mer får betala mer och de som lyssnar mindre får betala mindre. Med det nya erbjudandet BookBeat Basic är de övertygade om att de kommer att kunna locka fler unga människor till att lyssna på ljudböcker.
Dessutom kan BookBeat säkerställa ersättningsnivåerna till både författare och förlag även om användarna ökar antalet timmar de lyssnar på ljudböcker.

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.