Storytels logga tillsammans med flera olika emojis.Stroytel lägger till 18 emojis som kan visa vad en bok framkallar för känslor. Samtidigt har man tagit fram en ny ljudboksspelare för androidenheter. Foto: Press/Storytel

Ljudboksmarknaden

Recensionerna i Storytels app blir mer uttrycksfulla. Nu finns det 18 emojis som man kan tagga sina ljudböcker med och som visar vad boken framkallade för känslor hos lyssnaren.

Storytels har fortsatt att utveckla sin recensionsfunktion och den nya funktionen gör bokrecensionerna ännu mer uttrycksfulla. Nu kan man beskriva vilka känslor som boken framkallar med 18 olika emojis. Med den nya funktionen går det dessutom väldigt snabbt och smidigt att göra en recension. Det blir också väldigt mycket enklare att hitta nya böcker.

Funktionen gör det lättare att dela med sig av känslor

Enligt Storytels Country Manager, Åse Ericson, vill man öka den sociala dimensionen i lyssnandet. Samtidigt vill man ge användarna möjligheten att kunna dela med sig av sina tankar och känslor när man till exempel recenserar och rekommenderar ljudböcker.

I framtiden kommer ljudbokslyssnarna att kunna söka efter böcker utifrån listor som bygger på känslor. Genom att analysera tusentals recensioner som gjorts av Storytels användare har man fått fram de adjektiv som lyssnarna använder mest när det beskriver böckerna. Bland de 18 emojisymbolerna hittar man symboler som ger en bild av feelgood, romantisk känsla, bladvändare och sorglig.

Storytels Product Manager, Mikael Holmquist, säger att de är väldigt stolta över de nya funktionen. Förutom att användaren kan tycka till om sina böcker på ett mycket enklare och snabbare sätt har man även sett att funktionen har lett till att allt fler väljer att skriva en textrecension.

Ny ljudboksspelare för Android-enheter och bättre sökfunktion

Förutom att kunna sätta känslor på bokrecensionen presenterar Storytel två andra nyheter i appen. Den ena nyheten är att de har förbättrat sökfunktionen och gjort den mer användarvänlig. Den nya sökfunktionen ska göra det lättare och mer träffsäkert för användaren att hitta nya böcker. Resultaten delas in i olika kategorier som bästa matchning, författare, inläsare och serier.

Den andra nyheten kommer att göra Android-användarna glada, för nu finns det en helt ny ljudboksspelare för de som har Android-enheter. Den har dessutom stöd för Chromecast och på tidslinjen visar den kapitel. Den nya ljudboksspelaren finns tillgänglig från 1 juni.

 

Läs vidare

Mikael

Mikael - Innehållsansvarig Mikael har ett stort intresse för böcker och har sedan 2021 varit innehållsansvarig på Ljudböcker.com. Mikael har sedan tidigare en högskoleexamen som webbredaktör och ser i dagsläget till att innehåll och data på Ljudböcker.com är korrekt och alltid uppdaterad.